Voor professionals

Wat biedt Praktijk voor Opvoedkundig Advies aan voor professionals?

Als professionele opvoeder in de kinderopvang, als gastouder of op scholen, komen opvoeders soms voor dezelfde vragen te staan. Het is dan prettig om met andere (professionele) opvoeders een workshop of themabijeenkomst te volgen.
Dit als informatieve bijeenkomst of om ervaringen over deze onderwerpen te delen.
Praktijk voor Opvoedkundig Advies biedt deze ondersteuning aan bijvoorbeeld voor een ouderavond of als (opfris-)cursus voor medewerk(st)ers. Hiernaast is het mogelijk om ons aanbod binnen jullie instelling voor ouders aan te bieden.

Aanbod
Het aanbod zoals beschreven onder “voor ouders “ en ”voor kinderen” voert de Praktijk voor opvoedkundig advies op aanvraag ook uit binnen jullie locatie.
Dit kan gepland worden voor ouders, kinderen en/of voor professionele opvoeders.

Het is mogelijk om specifieke themabijeenkomsten te organiseren over onderwerpen als;
– (H)erkenning van faalangst
– Help…mijn kind online
– Communiceren met kinderen
– (omgaan met) Pubers in huis
– seksualiteit en loverboys
In overleg kunnen ook andere specifieke themabijeenkomsten of informatie avonden in elkaar gezet worden gericht op opvoedondersteuning of ondersteuning van kinderen/jongeren. Kijk ook eens onder het kopje “themabijeenkomsten“.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.
Vragen en overige wensen kunnen op maat ingevuld worden.

Samenwerking
Praktijk voor Opvoedkundige Advies werkt graag samen met andere organisaties.
Samen staan we sterk om ouders en hun kinderen te helpen!!

Samenwerking binnen (jeugd)zorg
Steeds meer organisaties willen graag een gesprek aangaan over de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking. Helaas spelen de veranderingen binnen jeugdzorg  (transitie binnen de jeugdzorg, de hele jeugdzorg wordt overgeheveld naar gemeenten) en de crisis
een belangrijke rol binnen deze maatschappij en het nieuwe jeugdstelsel.
Praktijk voor Opvoedkundig Advies staat altijd open voor een samenwerking met andere organisaties. Wat is hierbij belangrijk?
Ouders die vragen hebben moeten geholpen blijven worden. Door wie? De persoon waarbij het gezin zich prettig kan voelen, gehoord zal voelen en niet van het kastje naar de muur gestuurd zal worden. Een warme overdracht of de juiste vorm van ondersteuning waar het gezin baat bij heeft! Hiernaast is het belangrijk vanuit de hulpverlener om met een prettig gevoel weg te gaan; Is dit gezin geholpen? Kunnen zij zelfstandig verder? Zijn ze eventueel naar de juiste organisatie doorverwezen? Zoniet, weten zij dat je samen op zoek kunt gaan naar de juiste vorm van hulpverlening zonder dat zij steeds hetzelfde verhaal hoeven te vertellen? Eerlijkheid en openheid is hierbij erg belangrijk.
“De deur gaat nooit dicht maar zal altijd met een kiertje open blijven staan”

Meer infomatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Mogelijkheden voor een samenwerking?
Of wilt je gebruik maken van de diensten van de Praktijk voor opvoedkundig advies?
Dit is zeker mogelijk! Neem contact op met Praktijk voor Opvoedkundig Advies via de onderstaande gegevens.