Opvoedkundige workshops

De Praktijk voor opvoedkundig advies biedt verschillende opvoedkundige workshops aan, gericht op de verschillende leeftijdsgroepen: peuters, schoolkinderen (kids) en pubers.

Ouders zijn ervaringsdeskundigen
In de workshops staat opvoeding centraal en komen diverse opvoedkundige onderwerpen aan de orde. Naast vaste thema’s kunnen de deelnemers zelf thema onderwerpen aanvragen.

De ouders zijn de ervaringsdeskundigen. Zij spelen dan ook een belangrijke rol tijdens deze bijeenkomsten. Onderlinge uitwisseling van eigen situaties, oplossingen en tips vormen een vast onderdeel bij de opvoedkundige workshops. Tijdens het delen en door de begeleiding van de Praktijk voor opvoedkundig advies krijgen ouders handvatten aangereikt. Met deze handvatten kunnen zij een weg vinden in de soms lastige opvoedsituaties.

Omgaan met peuters ofwel Peuter(s) in Huis
   Voor ouders van kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar.

Omgaan met kids ofwel Kids in Huis
Voor ouders van kinderen tussen de 3 en 12 jaar.

Omgaan met pubers ofwel Pubers in Huis
Voor ouders van kinderen tussen de 10 en 16 jaar.

Data en locaties
De Praktijk voor opvoedkundig advies verzorgt op aanvraag de opvoedkundige workshops binnen instellingen/organisaties waar kinderen en opvoeders te vinden zijn. Ook worden verschillende opvoedkundige workshops aangeboden vanuit de Praktijk voor opvoedkundig advies  in Breda en omgeving.

Klik voor meer informatie over deze begeleidingsvormen voor ouders op de namen van de opvoedkundige workshops.