Kids in Huis

Kinderen opvoeden is niet altijd de gemakkelijkste klus! Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind niet luistert? Wanneer geef je straf en wanneer niet? En hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker aardig is?

De Praktijk voor opvoedkundig advies kan met de workshop ‘Kids in Huis’ helpen om oplossingen voor dergelijke vragen te vinden. Aan de hand van alledaagse opvoedingssituaties krijg je handvatten aangereikt om het opvoeden gemakkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouders en hun kind. Zo leren ouders om het goede gedrag van kinderen te stimuleren en hoe je het ongewenste gedrag het best kunt corrigeren. Op deze manier blijft de sfeer binnen uw gezin gezellig of wordt deze weer meer positief.

Tijdens de bijeenkomsten kun je vragen stellen over jouw situatie gerelateerd aan de bijeenkomsten. Samen zoeken we naar de beste oplossingen! Door het uitwisselen van ervaringen met andere ouders merk je dat je niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding. Ook is het mogelijk om vooral te luisteren naar de ervaringen en tips van andere opvoeders of de pedagoog.

Inhoud Omgaan met kids ofwel Kids in Huis
De opvoedkundige workshop “Kids in Huis” bestaat uit een reeks van
zeven bijeenkomsten van elk twee uur.

De opvoedkundige workshop reeks is als volgt opgebouwd:
Bijeenkomst 1:  Kennismaking en introductie van de opvoedingsvaardigheden
Bijeenkomst 2: Aandacht geven & Prijzen
Bijeenkomst 3: Verbieden
Bijeenkomst 4: Negeren
Bijeenkomst 5: Apart zetten
Bijeenkomst 6: Straffen
Bijeenkomst 7: Alles nog eens op een rijtje & certificaten
Deze opvoedkundige workshop is gebaseerd op de voor NJI erkende methode “opvoeden & zo”. 

De Praktijk voor opvoedkundig advies kan deze hoofdbijeenkomsten uitbreiden met verdiepende themabijeenkomsten.
Keuze 1: Gezonde voeding
Keuze 2: Een nog in te vullen thema, op aanvraag
Keuze 3: introductie van opvoedkundige workshop omgaan met pubers

Voor wie?
Omgaan met kids is bestemd voor ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Bij aanmelding van minimaal 8 ouders gaat de opvoedkundige workshop reeks starten.

Data en locaties Kids in Huis
Kijk op de site onder “nieuwtjes” en in “de kalender” voor de start data van nieuwe groepsbijeenkomsten. Ook is het mogelijk om voor het laatste nieuws en meer informatie de Praktijk voor opvoedkundig advies te volgen via Facebook of Twitter.

Kosten
Klik hier voor een overzicht van de kosten van Kids in Huis.

Meer informatie en aanmelden
Na afloop van de eerste workshop bijeenkomst krijgen de deelnemers opvoedkundige informatie in een gratis syllabus mee, zodat deze thuis de besproken opvoedkundige onderwerpen nog eens rustig kunnen doornemen.
Deze zal wekelijks aangevuld worden met nieuwe informatie.
Om de veiligheid binnen de groep te bewaken, is het alleen mogelijk de gehele workshop reeks te volgen. Alles wat binnen de groep besproken wordt, blijft binnen de groep blijven. De Praktijk voor opvoedkundig advies heeft de privacy van de ouders en kinderen hoog in het vaandel.

Binnen multifunctionele gebouwen is het mogelijk om deze opvoedkundige workshop uit te breiden met informatie- en kennismakingsmomenten van de samenwerkingspartners.
Binnen de locatie het Noorderlicht hebben ouders gedurende deze cursus ook kennis kunnen maken met andere instellingen die gericht zijn op individuele hulpvragen van ouders in de wijk. Enkele voorbeelden zijn het IMW (instituut maatschappelijk werk), het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) en Surplus Welzijn. Zo weten ouders waar zij in deze wijk en in de andere wijken in Breda terecht kunnen met specifieke individuele vragen. De Praktijk voor opvoedkundig advies werkt graag samen met andere instellingen en organisaties”.

Wilt u zich graag aanmelden?
Wilt u meer informatie over de opvoedkundige workshop “Kids in Huis”? Wilt u deze opvoedkundige workshop in het nieuwe schooljaar bij u in de wijk of instelling? Of wilt u zich graag aanmelden?

Neem contact op met de Praktijk voor opvoedkundig advies via de onderstaande gegevens.

Klik hier voor de laatste flyer van de start van Omgaan met kids in Zevenbergen