Nieuws

September 2018

Voor preventieve ofwel lichte opvoedkundig ondersteuning:

                                                                              

Opzoek naar gespecialiseerde Ambulante ondersteuning?
Dit voor bijvoorbeeld (onderzoek naar) hoe om te gaan met bepaald gedrag en/of stoornis?
Of handvatten hoe in de praktijk om te gaan met bijvoorbeeld uw (peuter-)puber die meer boze buien en ongewenst laat zien dan de gemiddelde om u heen?

Klik op Praktijk De Wens.

Meer informatie zal volgen voor 1 januari 2019

Maart 2018

Vanaf januari 2017 hebben er veel veranderingen plaats gevonden.
Dit met name gericht op veranderingen in werkzaamheden van het preventieve kader naar specialiseerde Ambulante Hulpverlening.


Alleen deze site is nog niet binnen deze veranderingen meegenomen!
Wel blijft het zo dat via de Facebook pagina regelmatig de laatste informatie online gezet wordt. Volgen jullie de Praktijk voor Opvoedkundig Advies al op Facebook?? Like ons en volg de laatste up-dates!
Een kleine up-date hieronder van de grootste veranderingen van deze periode:

Zwangerschapsverlof 2e kindje
Van 1 maart t/m 1 augustus is Wendy Schoenmakers met zwangerschapsverlof.
In deze periode heeft zij meerdere vervangers kunnen vinden om haar werkzaamheden (die via de gemeentes binnen de jeugdzorg) vergoed worden door te laten gaan.
Mochten jullie graag Gespecialiseerde Ambulante  begeleiding ontvangen in deze periode? Dit is mogelijk! Neem contact op via de contact gegevens!

Contracten 2018 en verder…
Informatie voor de doorverwijzers; Ook in het nieuwe jaar kan via Praktijk voor Opvoedkundig Advies begeleiding geboden worden binnen huisartsenpraktijk ’t Park in Zevenbergen en regio Breda (WBO) en regio Tilburg (Hart van Brabant). Er zal in de verlof periode ook hard gewerkt worden het contract voor 2018 in regio Roosendaal (WBW) rond te krijgen.
Hiernaast zijn alle onderaannemerschapscontracten die aan het begin van het jaar verliepen verlengd! Bedankt voor de prettige samenwerking!!

Registraties
In 2017 heeft Praktijk voor Opvoedkundig Advies zich geregistreerd bij Klachten portaal zorg. Hiernaast staat Wendy Schoenmakers vanaf 2015 geregistreerd bij SKJ. Alle onderaannemers voldoen ook aan deze eis naast de opleiding Pedagogiek en/of een andere HBO opleiding zoals social work. Dit met een specialisatie op het gebied gekoppeld aan de gezinnen waarin zij werken.
In 2018 zal Praktijk voor Opvoedkundig Advies aan meer kwaliteitskeurmerken voldoen. Een voorbeeld is een registratie bij beroepsvereniging BPSW, mogelijk de KIWA certificering en het voldoen aan de eisen voor de nieuwe privacy regelwetgeving.

Op de site die in 2012 opgericht is staan voornamelijk preventieve werkzaamheden benoemd. Op dit moment zijn de werkzaamheden vanuit Praktijk voor Opvoedkundig Advies voornamelijk gericht op gespecialiseerde Ambulante Jeugdhulpverlening.
Bijvoorbeeld het begeleiden  van ouders met het omgaan met hun kind (psycho-educatie) met een diagnose en/of individuele begeleiding aan kinderen/jongeren met diagnose/stoornis.

 

 

 Voor oud nieuws…. klik hier