Je kind is (bijna) in die fase waar ouders vaak met hun handen in het haar zitten, de puberteit! Het eerst zo kleine jongentje of meisje ontwikkelt zich razend snel, zowel lichamelijk als geestelijk. Een ontwikkeling die sneller en eerder plaatsvindt, dan ouders soms denken. Net als iedere leeftijdsfase heeft de opvoeding van pubers leuke kanten. Maar het kan ook erg lastig zijn en misschien zelfs ingewikkeld. Het is dan ook niet vreemd dat ouders behoefte hebben aan steun of advies in lastige situaties. Heb ik nog wel invloed op mijn puber? Kun je je kind eigenlijk nog wel iets verbieden of gaat hij het dan juist doen? Hoe houd ik contact met mijn puber? Mogen pubers naar huis zo laat als zij willen? Moet ik alles goed vinden, als ze zegt dat het vriendinnetje het ook mag?
De Praktijk voor opvoedkundig advies kan helpen om oplossingen voor dergelijke vragen te vinden en bespreken. Aan de hand van alledaagse opvoedingssituaties krijgen ouders handvatten aangereikt om het opvoeden gemakkelijker te maken. Deze vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouders en hun puber. Hoe kun je goed gedrag van je puber stimuleren? Hoe kun je ongewenst gedrag het beste corrigeren bij deze leeftijd? Op deze manier blijft de sfeer binnen het gezin positief of wordt het ook weer een stuk gezelliger.
Tijdens de bijeenkomsten is het mogelijk om vragen te stellen over uw situatie. Samen zoeken we naar de beste oplossingen! Door het uitwisselen van ervaringen met andere ouders merk je dat je niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding. Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens de bijeenkomsten vooral te luisteren naar de ervaringen en tips van andere opvoeders of de pedagoog!
Inhoud Omgaan met pubers ofwel Pubers in Huis
De opvoedkundige workshop “Pubers in Huis” bestaat uit een reeks van zeven bijeenkomsten van elk twee uur.
De opvoedkundige workshop reeks is als volgt opgebouwd:
Bijeenkomst 1: Kennismaking & veranderingen in de puberteit
Bijeenkomst 2: Positieve aandacht en manieren van opvoeden
Bijeenkomst 3: Ruzie voorkomen: luisteren naar je puber
Bijeenkomst 4: Ruzie voorkomen: praten met je puber
Bijeenkomst 5: Ruzie oplossen: overleggen met je puber
Bijeenkomst 6: Grenzen stellen en straffen
Bijeenkomst 7: Alles nog eens op een rijtje & certificaten
Deze opvoedkundige workshop is gebaseerd op de door NJI erkende interventie methode Beter omgaan met pubers.
De Praktijk voor opvoedkundig advies kan de hoofdbijeenkomsten uitbreiden met verdiepende themabijeenkomsten.
Keuze 1: Seksualiteit
Keuze 2: Gezonde voeding
Keuze 3: Alcohol en drugs
Keuze 3: Een nog in te vullen thema, op aanvraag
Voor wie?
Pubers in Huis is bestemd voor ouders met kinderen tussen de 10 en 16 jaar.
Bij aanmelding van minimaal 8 ouders gaat de opvoedkundige workshop reeks starten.
Data en locaties Pubers in Huis
Kijk op de site onder “nieuwtjes” en in “de kalender” voor de start data van nieuwe groepsbijeenkomsten. Ook is het mogelijk om voor het laatste nieuws en meer informatie de Praktijk voor opvoedkundig advies te volgen via Facebook of Twitter.
Kosten
Klik hier voor een overzicht van de kosten van Pubers in Huis.
Afhankelijk van de locatie kunnen deze kosten veranderen.
Bekijk de flyers voor de exacte kosten van de komende opvoedkundige workshop reek!
Meer informatie en aanmelden
– Na afloop van de eerste workshop bijeenkomst krijgen de deelnemers opvoedkundige informatie in een gratis syllabus mee, zodat deze thuis de besproken opvoedkundige onderwerpen nog eens rustig kunnen doornemen.
Deze zal wekelijks aangevuld worden met nieuwe informatie.
– Om de veiligheid binnen de groep te bewaken, is het alleen mogelijk de gehele workshop reeks te volgen. Alles wat binnen de groep besproken wordt, blijft binnen de groep blijven. De Praktijk voor opvoedkundig advies heeft de privacy van de ouders en kinderen hoog in het vaandel.
Wilt u meer informatie over de opvoedkundige workshop “Pubers in Huis”? Wilt u zich graag aanmelden? Of wilt u deze opvoedkundige workshop in het nieuwe schooljaar bij u in de wijk of instelling?
Neem contact op met de Praktijk voor opvoedkundig advies via de onderstaande gegevens.
Klik hier voor de flyer van de laatste Omgaan met pubers van vorig schooljaar.
Klik hier om je aan te melden voor de groepsbijeenkomsten van Pubers in Huis.